maanantai 11. huhtikuuta 2016

Aamiaiskaappi

Aivan ensimmäinen hankintamme uuteen kotiin oli jääkaappi. Asunnossa oli ostettaessa käyttämätön ja vain vuoden vanha jääkaappi, joka oli muuten mitä loistavin, mutta siitä valitettavasti puuttui T:n niin pitkään kaipaama jääpalakone. Kun hullareilla sitten sattui juuri olemaan kelvonnäköinen ns. no-plumbing jääkaappi, niin heltisin minäkin.

Seuraava haaste muodostuikin siitä, minne sijoittaisimme (normaalia kaappia leveämmän) uuden kaappimme. Asunnossamme on keittiön ja olohuoneen välissä n. 1,5m leveä väliseinä, jonka keittiön puolella oli paikka (60 cm leveälle) jääkaapille ja kuiva-ainekaapille. Nyt kun jääkaappi veikin jo 90cm tilaa jouduimme purkamaan kuiva-ainekaapin ja aluksi tuohon väliseinälle jäi hieman outo kolo.

Aikani blogeja selattua ja Ikean kitchen plannerilla väännettyä alkoi ratkaisu kirkastua - aamiaiskaappi!


Asensimme siis täydeltä korkeudelta Ikean 37cm syviä kaappeja ja laatikostoja jääkaapin viereen, niin että nämä aukeavat suoraan ruokailutilaan. 


Kaappiin vedettiin sähköt ja sinne saa kätevästi piiloon, mutta käyttö valmiiksi mikron, blenderin, leivänpaahtimen ja kahvin- ja vedenkeittimet. Säästää kivasti myös pöytätilaa.




 Käytön jälkeen saa ovet kauniisti kiinni ja sotkut piiloon.





Kuvassa näkyvä ilmastointiritilä liittyy samassa rytäkässä asennettuun biotakkaan, josta myöhemmin lisää.

Miltä tämä ratkaisu vaikuttaa? Onko teillä muilla vastaavia?

-E-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti